CHOKLADKAKA MED KAFFESIRAP

CHOKLADKAKA MED KAFFESIRAP

Till 10 portioner

INGREDIENSER

KLADKAKA

4 ägg

2 dl socker

200 g smör

200 g mörk choklad

1,5 dl kakao

1 krm salt

3 msk starkt kaffe

GRÄDDE

2 dl vispgrädde

3 msk rom

1 vaniljstång

KAFFESIRAP

1,5 dl farinsocker

1 dl bryggkaffe

1 dl kaffebönor

1 dl vatten

SERVERING

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Smält smöret, tillsätt chokladen och blanda ihop tills chokladen smält. Tillsätt choklad smöret i äggvispet och blanda till en  smet. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i en smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.

GRÄDDE

Vispa grädden och smaksätt med rom och skrapet ifrån en hel vaniljstång.

Källa: Bra vardag

Skrivet av C

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *