Julrecept

                               KOLABROWNIE

INGREDIENSER                   GÖR SÅ HÄR:

Portioner: ca 40                  1,sätt ugnen på 175

125 g pinnar eller kringlor        2, börja med bottnen. Mixa salta pinnar (eller

75 g smält smör                          kringlor), smör och socker. I en matberedare till

2 tsk strösocker                          en smulig massa.

BROWNIE                    3, tryck ut smulet i en bakpappersklädd

400 g mörk chokad (70%)          ugnssäker form, ca 25×30 cm. Grädda i mitten av

175 g smör                                    ugnen 6 minuter.  Ta ut och låt svalna.

5 ägg                                               4, brownie: bryt chokladen i bitar. Smält

4 ½ dl brun farin                            choklad och smör i en skål över vattenbad.

1 krm vaniljpulver                        5, vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt

1 tsk salt                                         pösigt med elvisp. Tillsätt chokladsmöret under

1 ½ dl vetemjöl                             omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar. Rör till

KOLATÄCKE                   en slät smet.

50 g smör                                       6.Häll chokladsmeten över bottnen. Grädda i

1½ dl strösocker                             av ugnen 30-35 minuter, den ska vara lite

1½ dl vispgrädde                           kladdig. Ta ut och låt svalna.

¾ dl ljus sirap                                Kolatäcke: Mät upp smör, socker, grädde och                 2 tsk fing salt                                 sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på

medelvärme till 120°C. Rör då och då.

  1. Häll kolan över brownien och bred till ett jämnt lager. Strö över flingsalt. Låt svalna i kylen. Ta ut minst en timme före servering.
  2. Till garnering: Skär brownien i små bitar. Dekorera med salta kringlor.

Källa:ICA

Skrivit av: Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *