Rullrån med lingonsmörkräm

Rullrån med lingonsmörkräm

INGREDIENSER

RÅN

1 ½ dl smält smör

1 ½ dl dansukker strösocker

3 dl vetemjöl

3 dl vichyvatten eller vanligt vatten

SMÖRKRÄMEN

200 g smör (rumsvarmt)

5 dl Dunsukker florsocker

3 msk lingonpulver eller lingonsylt

100 g färskost

RÅN

Rör ihop smör, socker och mjöl till en klumpfri smet, späd med vatten under tiden. Värm rånjärnet, smörj första gången noga. Lägg på ca 1 msk smet i järnet, tryck ihop grädda 1-3 min beroende på värmen. Ta loss med en stekspade och rulla ihop snabbt.

SMÖRKRÄM

Vispa smöret tills det blir vitt. Tillsett florsocker, lingonpulver och färskost. Vispa ytligare en stund. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa i ändarna på rullrånet.

Text av: Cecilia

 

Källa: Dan Sukker

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *