Blåbärspaj

BLÅBÄRSPAJ RECEPT

  • 1 l blåbär
  • 1 dl socker (drygt)
  • 2 msk vetemjöl

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • marsansås
  • vispad grädde
  • eller glass

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skölj och rensa bären. Blanda dem med socker och mjöl.
  3. Smält smöret till smuldegen. Rör ner socker och mjöl. Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.
  4. Bottna en pajform med blåbären. Smula över degen. Grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.

 

Källa: Ica

 

Reporter: Samuel Sermez

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *