Chokladrulltårta

Ingredienser

3 ägg

11/2 dl socker

3/4 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

KRÄM

300 gram färskost

11/4 dl kesella/kvarg

21/2 dl florsocker

Fint rivet skal och juice av 1 citron (1 citron ger ca ½ dl)

HUR GÖR MAN

Sätt ugnen på 250 grader

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och rör om.

Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm (för 10 portioner)

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Lägg ut två bakplåtspapper på en platt yta och strö socker över dom. Stjälp upp kakan ovanpå. Dra av pappret som kakan gräddats på. Skulle det vara svårt så pensla pappret med lite kallt vatten så släpper det lättare. Låt kakan kallna under en långpanna.

Mixa samman färskost, kesella, florsocker, citronskal och juice till en slät luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt.

FÖR ALLA

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Reporter: Cecilia

Källa ICA:s kokbok

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *