Tårtkaka

Ingredienser

50 gram smör, mjukt

1,5 dl strösocker

3 ägg gulor

1,75 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

3 msk mjölk

Maräng:

3 äggvitor

1,5 dl socker

1 dl malda hasselnötskärnor

Gör så här:

  1. sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform, gärna en mindre springform.
  2. rör margarin och socker vitt. Blanda ner gulor i sänder. Blanda ner de torra ingredienser och vänd ned. Rör sist ner mjölken.
  3. bred ut smet i en form. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite sänder under tiden. Vänd ner nötterna och bred marängsmeten över kakan.
  4. grädda klart mitt i ugnen ca 45 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *