Kladdkaka

Ingredienser

100 g margarin/smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

Garnering

Florsocker

Till servering:

Vispgrädde

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

3 reaktioner på ”Kladdkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *